Ruski novinari oduševljeni potencijalima Višegrada

25

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas novinare iz Rusije sa kojima je razgovarao o potencijalima ove lokalne zajednice i mogućoj saradnji.

– Vjerujem da će u narednoj turističkoj sezoni biti povećan broj turista koji dolaze iz Rusije. Novinari su pozitivno iznenađeni onim što Višegrad i Andrićgrad nude, tako da će našu opštinu prikazati u najboljem svijetlu – istakao je Đurević.

Ruski novinar Vjeroslav Čarski rekao je da je prvi put u Višegradu i da je oduševljen, jer je roman “Na Drini ćuprija” Ive Andrića njegovo omiljeno djelo.

– Cilj naše posjete je da upoznamo rusku javnost o turističkim potencijalima Republike Srpske i Višegrada – naglasio je Čarski.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da će ova posjeta doprinijeti još boljoj promociji Višegrada kao turističke destinacije.

– U narednoj godini imamo još više mogućnosti da dočekamo ruske turiste, jer smo ove godine izdali turističku brošuru na ruskom jeziku i obogatili sadržaje u opštini Višegrad – navela je Todorovićeva.

Ruski novinari borave u Republici Srpskoj u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

Izvor: #Srna
Možda vam se takođe sviđa

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.