RADOVIĆ: OSNAŽITI DJECU DA PREPOZNAJU I PRIJAVE NASILJE

48

Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović rekla je danas u Trebinju da je cilj radionica za djecu “Da li znamo šta je nasilje” osnaživanje djece da prepoznaju nasilje i da znaju kome da se obrate za pomoć u slučaju nasilja, uključujući i instituciju Ombudsmana.

Radovićeva je navela da je današnja interaktivna radionica organizovana s ciljem da se djeca animiraju i da se provjeri koliko su upoznati o oblicima nasilja, ali i da se djeluje preventivno na ovu pojavu.

“Radionica je prije svega razgovor o prevenciji, o razvijanju drugarstva kako bismo skrenuli pažnju da su dužni jedni druge da uvažavaju i da jedni drugima pomognu”, rekla je Radovićeva.

Ona je navela da se, ukoliko nasilje dolazi od bliskog članova porodice, djeca najlakše povjeravaju vršnjacima.

“Cilj ove radionice jeste da ih osnažimo, da prepoznaju razne oblike nasilja i da znaju kome da se obrate – svom drugaru, pedagogu škole, instituciji Obudsmana za djecu”, rekla je Radovićeva.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Trebinju Aleksandar Vukanović ocijenio je da je radionica značajna jer će djeca biti upoznata o svojim obavezama, ali i upućena da znaju kome da se obrate za pomoć ukoliko ta prava budu narušena.

Edukativna radionica za učenike šestog i sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Trebinju održana je u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.

Izvor: #Srna
Možda vam se takođe sviđa

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.