PUTEVI PROHODNI, KLIZAVO NA PREVOJIMA, ODRONI NA PODRUČJU KNEŽEVA

158

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros je prohodna, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, u planinskim predjelima i preko prevoja ponegdje ima ugaženog snijega i poledice, a na području Kneževa povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Šleperima i ostalim teretnim vozilima sa prikolicom koji voze na području Romanijske regije preporučuje se upotreba lanaca.

Vozačima u FBiH jutros se savjetuje da zbog ugaženog snijega i poledice na kolovozu budu oprezni na putnim pravcima Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Glamoč-Mliništa, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar- Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Blažuj-Tarčin- Konjic.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u slučaju obilnijih snježnih padavina na planinskim prevojima može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima. U slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od sedam i po tona.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni pri vožnji i da je prilagode uslovima na putu.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi i gdje promet reguliše privremenom postavljena saobraćajna signalizacija.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od “Kosmosa” do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

U FBiH zbog sanacije tunela Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Izvor: #Srna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.