OPREZNO ZBOG MOKRIH KOLOVOZA, MAGLE, ODRONA I POLEDICE

173

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća po mokrim ili vlažnim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog magle i niske oblačnosti koji smanjuju vidljivost, učestalih odrona i poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS-a upozoravaju vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu Šuica-Livno da su učestali izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani”, te na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na magistralnim putevima Mostar-Čapljina, Domanovići-Stolac, Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik, Crna Rijeka-Jajce i Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Izvor: #Srna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.