Njemački jezik

UPIS je u TOKU za više informacija klikni OVDJE

ZAŠTO UČITI NJEMAČKI JEZIK?

Pet razloga zašto učiti njemački:

  • Studiranje u zemljama sa njemačkim govornim područjem.
  • Napredovanje u poslovnom životu i karijera u Evropskoj Uniji
  • Turizam i putovanja
  • Multijezična komunikacija
  • Naučno istraživanje i informatičke tehnologije

NJEMAČKI JE JEZIK GOETHE-a, BMW-a, TOKIO HOTEL-a!

Popularizaciju njemačkog jezika u svijetu radi Goethe-Institut, koji je član organizacije ALTE (Association of Language Testers in Europe).

Kursevi Goethe Instituta koji na kraju završavaju ispitom, su podijeljeni na nivoe od A1 do C2 zajedničkog evropskog referentnog sistema i svi su međunarodno priznati. Ispiti se mogu polagati širom svijeta gdje ima sjedište/ispitni centar Goethe Institut. Na području Bosne i Hercegovine to je Sarajevo; u Srbiji je to Beograd.

Dva najpopularnija kursa njemačkog jezika su:

– Start Deutsch 1 – Ispit za spajanje porodica

Ako želite da podnesete zahtjev za vizu kako biste se pridružili svom bračnom partneru u Njemačkoj, potrebno je da predate dokaz o osnovnom poznavanju njemačkog jezika (nivo A1 Zajedničkog evropskog referentnog sistema za strane jezike. Da biste dokazali ovaj nivo poznavanja njemačkog jezika, morate polagati ispit Start Deutsch 1. Samo posjedovanjem certifikata Start Deutsch 1 možete dobiti boravišnu dozvolu s kojom možete otputovati u Njemačku.

Ispit Start Deutsch 1 se održava jednom mjesečno.

– B2 Goethe – Certifikat B2

Ako želite da nastavite studiranje u inostranstvu tj. u Njemačkoj ili u zemljama sa njemačkim govornim područjem ili ako takođe želite da aplicirate za posao, poterebno je da imate visok nivo znanja njemačkog jezika, a to Vam omogućava upravo ovaj nivo. Sa posjedovanjem ovog certifikata ne gubite vrijeme, tj. ne pravite pauzu da biste naučili jezik, već odmah nastavljate željeno.

Ispit Goethe-Certifikat B2 se održava 3 puta godišnje.

NJEMAČKI JE ZABAVA!

PROBAJTE ONLINE KURSEVE!

[cincopa A8FA8Crp6gM7]

Jezik otvara horizonte – svejedno u kojem gradu. 

I ove godine, kao i prethodnih, su najmlađi polaznici kursa  “ Njemačkog jezika“ 
( programi Goethe Institut-a) uživali u WORKSHOP-u  “Njemački mi se sviđa“ zajedno sa profesoricom  Tamarom Tomović. 
Ovo je bila još jedna dobra promocija njemačkog jezika, a samim tim i Goethe Institut-a., jedine ovlaštene ustanove koja propagira razvoj njemačkog jezika, njemačke kulture.
 Mališani su novim Online metodama čestitali predstojeće praznike Goethe Institut-u i svojim najmilijim i uz društvene igre i druženje upotpunjeno i prikladnim novogodišnjim poklonima pokazali šta su naučili.
Ovaj ispitni rok je profesorica Tamara Tomović izašla sa još jednom certifikatom i zasluženim pohvalama za dosadašnji rad, posebno za Online Blended Learning.

Mlada fudbalska nada, Saša Bodiroga, inače polaznik intenzivnog kursa SD1/A1 njemačkog jezika kod profesorice Tomović je donio međunarodno priznat certifikat i nastavlja svoju fudbalski karijeru u gradu na Rhein ( na Rajni) – Köln.

Tamara Tomović: BERLIN IST EINE REISE WERT!

Da je pravo zadovoljstvo govoriti njemački jezik, ovim fotografijama potvrdjuje Tamara Tomovic, puna utisaka sa studijskog putovanja Berlin-Bec…

Učiti njemački je zabavno!

Uživajte u fotografijama Tamare Tomović sa putovanja Berlin – Beč!

Mjesto gdje ćete naučiti njemački jezik, za vrlo kratko vrijeme. Novi upis polaznika je u toku i svakom polazniku se pruža maksimum znanja, sa dobro organizovanom nastavom.

NOVI SEMESTAR – NOVA SEZONA – NOVA AVANTURA!

 

NJEMAČKI JEZIK

ZA DJECU, OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE, ODRASLE

● INDIVIDUALNI I GRUPNI ČASOVI

● ŠKOLSKI PROGRAMI – INSTRUKCIJE

● ONLINE- BLENDED LEARNING (UČENJE NA DALJINU)

● MOGUĆNOST STICANJA DIPLOME ILI CERTIFIKATA GOETHE INSTITUT-A

GOETHE – ZERTIFIKAT B2 I U TREBINJU! (VIDEO)

[youtube_sc url=”http://youtu.be/uTXrdQ1qCe8″ border=”1″ fs=”1″]

Trebinje: Organizovana prva javna radionica “workshop” njemačkog jezika!

Danas u Trebinju na platou Doma Kulture, organizovana  prva  javna radionica  ”workshop” njemačkog jezika interaktivnog tipa.

Tamara Tomović

Septembar je mjesec Evropske mobilnosti, a 26. septembra je Evropski dan jezika, sa tim u vezi je profesorica Tamara Tomović organizovala ovu radionicu dajući time skupa sa svojim polaznicima  doprinos  promovisanju njemačkog jezika u gradu Trebinju.

Na radionici je učestvovalo trideset mališana, koji su uz pjesmu i igru pravili početničke korake u učenju njemačkog jezika. Da bi radionica bila veselija i ljepša a samim tim i zabavnija pobrinuli su se mališani iz PK. “Maris”.

Piše: Prof. Tamara Tomović 

TEKSTOVI: