Leotar dočekuje Sokolac

199

Trebinjske košarkaše ovog vikenda očekuje susret sa ekipom Sokoca u okviru 7 kola I košarkaške lige Republike Srpske. Gosti sa Romanije imaju identičan skor od pet pobjeda i jednog poraza, kao Borac i Radnik, što ih svrstava u sam vrh tabele i daje ulogu blagog favorita u ovom meču.

„ Tačno je da Sokolac u Trebinje dolazi sa impresivnim skorom 5-1, ali s obzirom na protivnike koje su imali u prvih šest kola, ne bih se složio da su favoriti u ovom meču“ rekao je Dražen Šegrt, šef struke KK „Leotar“ i dodao „ Dva najbolja meča smo odigrali upravo protiv ekipa koje su u vrhu tabele, Borca i Radnika, gdje smo bili nadomak pobjede, ali zbog nedostatka sreće, kratke klupe i nedovoljnog iskustva ostali smo bez bodova. Mislim da polako ulazimo u pravi ritam. U prošlom kolu ostvarili smo i prvu gostujuću pobjedu, tako da vjerujem da možemo savladati Sokolac na svom parketu“ ističe Šegrt.

Košarkaški klub Leotar posebnu pažnju posvećuje mlađim kategorijama koje se ove sezone neprikosnovene u ne samo u Hercegovini u okviru ligaških takmičenja, nego na i na turnitima u okruženju.

„ Klinci su fantastično odigrali prvi dio njihove lige i svi u klubu smo ponosni na njihove rezultate. Nedavno su igrali u Tivtu gdje su takođe pokazali kvalitet i uvjerljivo savladali svoje protivnike. Iz njih je i turnir u Rijeci gdje su prvenstveno zbog dalekog put ostavrili nešto lošiji rezultat, ali su prikazali dopadljivu igru i sigurno stekli neophodno iskustvo. U nedjelju smo domaćini četvrtog po redu kvalifikacionog turnira Basket4kids koji se u organizaciji Sport Klub televizije održava u dvorani Grada Sunca. S obzirom da se KK Leotar sa svim mlađim selekcijama nalazi na prvom mjestu, a ova generacija pokazuje u mečevima koji su iza nas jedan veliki napredak, želju i upornost, uz malu zadršku jer su nam 3 ekipe nepoznanica (Čapljina, Sport Talent i Lokomotiva) smatramo da sa ovim momcima u nedelju možemo bar do finala ovog turnira“ istakao je Šegrt.

AT 1.
Najuspješnije ekipe sa četiri kvalifikaciona turnira (Kiseljak, Tuzla, Posušje i Mostar) izboriće pravo nastupa na F4 turniru Bosne i Hercegovine. Pobjednička ekipa F4 turnira BiH ostvariće pravo nastupa na završnom regionalnom turniru.

Izvor: #Trebinje 059
Možda vam se takođe sviđa

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.